Trance Blues, Psychedelica

The Wild Century

Al even mysterieus als deze mijmering opkomt blijft ze nazinderen tot in het diepste van je visioenen.
In een met sitar gestemde kosmische dimensie pompen harmonische bassen en mantrische ritmes, terwijl de astralen hun etherische grooves projecteren op ieders luciditeit.
Door de opeenvolging van repetitieve klanken worden de geluidsgolven bijna visueel waarneembaar.
Het zicht wordt nevelig, het lichaam harmonieert zich met de tantrische melodieën, het bewustzijn vervaagd.
Welkom in onze trip. Dit is The Wild Century.

Sound

Video

Quotes

Willem Jongeneelen
OOR Magazine

"Er is werkelijk niets modern aan dit zelfgeproduceerde album te ontdekken. Dat is voor oude zielen, al dan niet in jonge lichamen, een zegen."

Bootsie Butsenzeller
Luminous Dash

"Heeft er iemand lsd in het Noord Brabantse leidingwater geloosd? Want de eerste slachtoffers schijnen zich aan te dienen in de vorm van The Wild Century. Hun muzikale invloeden worden heus niet onder stoelen of banken gestoken, want zelfs de prachtige hoes waarin de vinyl verpakt zit, is een knipoog naar het legendarische Forever Changes album van Love. Ook de productie ademt de bedwelmende sfeer van weleer."

John Ellis
 

"The Wild Century's new release is a late-night dope fuelled trip, something psychedelic from modern times to get lost in like it was another time and space altogether. Highly recommmended."

Wouter De Waal
3voor12

"The Wild Century werpt ons een halve eeuw terug in de tijd met RAW. Formatie rond Gerton Govers en Stan Aarts levert fraaie psychedelische plaat af."

Willem Jongeneelen
OOR Magazine

"De beslissing deze vijf lange tracks - trips vaak - uiteindelijk toch op vinyl te persen bleek een uitmuntend idee. Als de opnames ergens tussen 1968 en 1973 vastgelegd waren, dan hadden we dat ook blind geloofd."

Philippe De Cleen
Written in Music

"Het interessante is met name het groepsgeluid van het kwartet waarin je zowel stevige invloeden van psychedelica als Indiase raga terug kan vinden. De basis blijft echter solide rock die ergens aanleunt bij wat een act als Mark Lanegan of Queens Of The Stone Age te bieden heeft."

 

Jan Sprengers
Radio 1

"Dit bizar kwintet heeft een vinyl only EP afgeleverd, 'Raga blue', met 5 behoorlijk uit de kluiten gewassen songs, waar je toch even moet inkomen. Wie traditionele blues wil, kan beter niet luisteren: blues met sitar is zo al ongewoon, maar The Wild Century zet nog een paar stappen verder. Zelf noemen ze het psychadelic trance blues, een vlag die de lading dekt."

 
 

Discography

 

Pictures


Please credit the photographer.