Tribute to Jeff Buckley

Mississippi Swimmers

Op 17 november 2016 zou Jeff Buckley 50 worden. Tenminste, mocht de Mississippi daar niet anders over beslist hebben. Ondertussen is het alweer 20 jaar geleden dat deze charismatische, 100 % naturelle, soms roekeloze kicks-zoekende en zijn instincten nalopende speelvogel op een hete zomerdag eeuwige verfrissing zocht in Amerika’s vloeibaarste mythe. Wil je hem eren? Meer dan de “Mississippi Swimmers” heb je daarvoor niet nodig.

Vier muzikale bondgenoten brengen een ode aan de zingende engel met getrouwe en herkenbare versies van zijn bekende en minder bekende songs. Wonderlijke dingen gebeuren als frontman Pieter Peirsman begint te zingen. Gesteund door een begeleidingsband die hem als een flanellen houthakkershemd gegoten zit, meandert de zanger tussen Buckley’s extatische geraas en religieuze geprevel, en ontlokken de “Swimmers” je ontroering, koude rillingen én een opengesperde mond.

De “Mississippi Swimmers” vatten de essentie van Buckley’s grootste momenten en geven als geen ander zo nauwgezet ‘s mans authentieke observatie van pijnlijke liefdes weer. Wie zijn ogen sluit wacht een blij weerzien met een baken van de wilde jaren negentig; een ode aan één van de meest begeesterende en meeslepende live-acts van zijn tijd, toen de grunge en alles wat daarvan was afgeleid op luidruchtige wijze de podia beheerste.

De Mississippi Swimmers zijn niet de nieuwste sensatie uit de eindeloze catalogus van tribute-bands. Ze willen alleen de donkere ziel en de etherische stem van de meester weer even tot leven wekken. Voor de talloze fans die hij verweesd achterliet en die wellicht nooit de kans hebben gehad om hem live aan het werk te zien.

(*) Mississippi Swimmers werd opgericht als gelegenheidsband voor een jaarlijks evenement “Kill Your Darlings”, naar analogie met de concertreeks “Vadermoord” in het Stuk in Leuven waar artiesten een eerbetoon brengen aan één van hun muzikale helden. De magie van die concerten en de overweldigende respons van het publiek brachten de Mississippi Swimmers bij het stoutmoedig plan om deze tribute spaarzaam over te doen op plaatsen waar Jeff Buckley zelf met plezier zou gestaan hebben.

Information

Members

Pieter Peirsman: zang, gitaar (Slow Pilot, Hooverphonic, Walrus)
Maarten Van Mieghem: bass, backing vocals (Slow Pilot, Yevgueni, Walrus, Mira)
Toon De Coninck: gitaar
Chris Verhaegen: drums

Links

www.facebook.com/MississippiSwimmers
soundcloud.com/mississippi-swimmers

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Sound

Video

Quotes

Gazet Van Antwerpen

"Een tribute band uit Melsele die het werk van de Amerikaanse singer-songwriter Jeff Buckley verbazend sterk weet neer te zetten en de toeschouwer met een milde vorm van idolatrie achterlaat."

De Morgen

"We werden omvergeblazen door zangergitarist Pieter Peirsman die de aandacht moeiteloos naar zich toe zoog."

 

Pictures


Please credit the photographer.