Bluesy Soul, Americana, Roots

Eli Goffa

Eli Goffa is een project van Elie De Prijcker uit Sint-Niklaas(BE). Hij groeide op met pa's lp's collectie uit sixties en seventies, dat hoor je aan zijn breekbare maar met momenten ook krachtige zelfgeschreven nummers die al eens naar CSN&Y, José Gonzales, Blind Faith of Ray Lamontagne lonken.

Hij speelt al van kinds af aan gitaar en heeft een indrukwekkende performance, wat niet onopgemerkt bleef toen hij bij de Voice van Vlaanderen (2014) de jury verbaasde, een staande ovatie oogstte met zijn vertolking van Neil Young en het tot de halve finale schopte.

Eli Goffa heeft afgelopen jaren voorprogramma’s gedaan voor o.a. Hooverphonic, Bent Van Looy, Paul Weller, Novastar en Frances en was te zien op grotere en kleinere festivals in België en Nederland. Zijn singles stonden in 2017 een tiental weken in de Belgische playlist van Radio 1 en Radio 2, in 2018 stond zijn single "How ‘bout a little love" in de Nederlandse playlist van NPORadio 5 en NPORadio 1 waar hij dagelijks te horen was.

Eind 2017 kwam zijn eerste album 'Written in the stars' uit waar hij samen met producer David Poltrock aan heeft gewerkt. Het Depot (Leuven) benoemde hem dat jaar tot 'Artist In Residence'. In 2018 won Eli de 'Exposure Music Awards' en speelde bijgevolg een showcase in Londen.

In 2020 ging Eli een samenwerking aan met producer Sander Stuer (Gilman, Jan Verstraeten, Wanthanee). De nummers Summerhead, The Hickory en Lost Soul werden door hem geproducet.

Video

Quotes

Review "Written In The Stars"
Philippe De Cleen, Written In Music

"Dat maakt van zijn debuut een klein pareltje. Die elpee blijkt een meer dan aangename ontdekking voor al wie houdt van rootsy Americana."

Jeroen Swinnen
Producer

"Wat een stem!!!! A producer's dream! Dit is het betere werk, prachtige productie, mooie sound, echt van heel hoog niveau wat mij betreft."

Stef Bos
Musician

"Wat een goeie lp, back to the 70's (mijn tijd) maar op de goeie manier, vanuit het nu!"

Review "Written In The Stars"
Willem Jongeneelen, OOR Magazine

"Wat een stem, wat een klank, wat een harmonieën. Eli Goffa barst van het talent, schrijft prachtige poëtische teksten en blijft met zijn stem zuiver tot in de hoogste regionen."

Review "Written In The Stars"
Cutting Edge

"Eli Goffa heeft met "Written in the stars" een beklijvend en ijzersterk debuutalbum gemaakt. Omdat "Written in the stars" helemaal aan het einde van 2017 werd uitgebracht, kwam ze te laat om eventueel de eindejaarslijstjes te halen. Maar daarop zou deze topplaat zeker niet misstaan hebben. Ze is pure klasse."

Bart Van den Bosch
Luminous Dash

"Wordt 2018 het jaar van de doorbraak voor Elie De Prijcker alias Eli Goffa? Zijn debuutalbum Written In The Stars doet ons in elk geval het beste vermoeden. Neem daar nog bij dat Goffa, sinds enkele maanden ook de artist in residence in Het Depot, live zowaar nog sterker is dan op plaat."

Steven Kauffmann
Rootsville

"We zagen een uiterst professionele show van een bijzonder talentrijke jongeman die met de juiste dosering de gevoelige snaar weet te raken met een heel knap debuut, matuur en vol gepassioneerde finesse en vaak schroeiend van emotie, zeker de moeite voor de festivals in 2018."

Review "Written In The Stars"
Rootstime.be

"Met akoestische gitaar begeleidt songschrijver Eli zijn sobere songs, die soms traag beginnen maar zich dan krachtig ontwikkelen als aangestoken door een toornig vuur. Eli heeft een wendbare stem die heel hoog kan gaan maar ook melodieus kan aanhaken en raken. De Elpee is bovendien uitgegeven in mooi artwork, zodat je je nog maar eens realiseert dat een simpele draaitafel met boxen als geluidsdrager nog het best de songs van een authentiek en integer muzikant kan dienen."

Steffy Merlevede
Radio 2

"Dit klinkt wel héél Americana, maar het komt van bij ons. Het gaat over Eli Goffa, voorprogramma van Hooverphonic en Bent Van Looy, maar iets zegt mij dat hij niet zo heel lang gewoon voorprogramma zal zijn."

Stijn Dierinckx
Luminous Dash

"Waar ik normaal meteen een biertje zou gaan halen raak ik nu niet van mijn stoel. De mix van soul en americana ala Paul Simon en de Bob Dylans van deze wereld laat op iedereen een diepe indruk na."

Stef Bos
Musician

"Wat een goeie lp, back to the 70's (mijn tijd) maar op de goeie manier, vanuit het nu!"

Bent Van Looy
Musician

"Eli is niet alleen een Voice, hij is vooral een muzikant, en wat voor één!"

Discography

 
 
 

Pictures


Please credit the photographer.