Dutch Underground Pop

Zonen Met Vaders

Zonen met vaders, kortweg ZMV, is een spannende en avontuurlijk Nederlandstalige band. Klaar voor podia met een impressionant arsenaal aan nummers. De full band, met acht muzikanten, waaronder een blazerssectie, legt vakkundig laagjes waarop lead zangers Jeroen Boone en Maite Louisa hun intrigerende teksten neerleggen. Een ritmesectie die stevig en subtiel kan zijn, gitaren die kunnen uithalen maar ook geen noot teveel spelen. Live valt de meerstemmigheid op én het spelplezier. Een kleinere bezetting met vier muzikanten is beschikbaar. Jeroen Boone, hoofdman en bezieler van het project, kan de nummers van de band ook solo brengen.

In het voorjaar van 2020 verscheen hun ‘Ogen voor een andere blik’. Een eclectisch, maar organisch album voor elk seizoen met intrigerende melodieën en straffe teksten dat pas na ettelijke luisterbeurten de helft van haar geheimen prijsgeeft. Donkere en lichte synths, etherische en aardse gitaren, stomende en subtiele blazers, wilde en kabbelende ritmesecties, mannelijke en vrouwelijke stemmen buitelen over elkaar heen, maar lijken één ding gemeenschappelijk te hebben: ‘een stem geven aan de dagdagelijkse poëzie van de underdog’. ZMV maakt bovenaardse ondergrondpop die een unieke plek inneemt binnen het Nederlandstalige genre, het enige genre dat eigenlijk geen genre is.

Aan de plaat werd in verschillende sessies over bijna twee jaar gewerkt in de Boma Studio onder het zachte meesterschap van producer Frederik Segers (FULCO, Roland, STADT, PJDS...). Bijna tweehonderdvijftig crowdfunders zorgden financieel en met hun liefde mee voor de totstandkoming van dit album.

Information

Members

Jeroen Boone: zang, gitaar
Maite Louisa: zang, synth
Niels van Heumen: trompet
Koen Degand: drums, percussie
Tom Willox: bas
Toon Westra: toetsen
Jeroen Bot: gitaar
David Decraene: tenorsax

Links

www.zonenmetvaders.com
www.facebook.com/zonenmetvadersband/
vi.be/zonenmetvaders
www.youtube.com/channel/UC8r0-fPYQ1h_Ce_5AdGPG-A
itunes.apple.com/be/artist/zonen-met-vaders/id1198737890
open.spotify.com/artist/5jcd5CCSgIItgUidy4NTrZ

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

10 Jul 2020
Kantien, Geraardsbergen

25 Jan 2020
Minard, Gent

Video

 
 

Quotes

Review "Ogen Voor Een Andere Blik"
Peter De Rop, Het Nieuwsblad

"De 250 crowdfunders die centen verzamelden om dit album te laten maken, mogen trots zijn. Zij hebben de deur opengezet voor wat nu al een van de ontdekkingen van het jaar mag worden genoemd."

Review "Ogen Voor Een Andere Blik"
Marc Alenus, Damusic

"Alleen de groepsnaam al zet aan tot nadenken en even stilstaan. En dan heeft u de muziek nog niet gehoord. Jonas Winterland, Spinvis, Mira en Yevgueni waren toen nog referenties, maar die zijn ondertussen grotendeels voorbijgestreefd, want wat het achttal op het eerste full album brengt, is ongehoord."

Review "Ogen Voor Een Andere Blik"
Nel Mertens, Luminous Dash

"Deze gloednieuwe band blijkt een frisse eigenzinnigheid uit te ademen en dat doen ze vooral met woorden. Woorden die triggeren, onduidelijkheid scheppen en je toch stevig laten aanvoelen dat ze niet zómaar werden uitgezongen."

Review "Ogen Voor Een Andere Blik"
Wouter Veeckmans, Newsmonkey

"Een aanrader voor wie zich tijdens deze winterdagen wil nestelen onder een dekentje van echo's, zeemzoete grooves en diepzinnig gefluister. Opgelet: niet mainstream!"

Review "Mr. Buiten De Lijntjes"
Nel Mertens, Luminous Dash

"Dit is geen ondergrondpop. Noch kleinkunst. Dit is geniaal."

Review "Mr. Buiten de Lijntjes"
Max De Boeck, Damusic

"Fuck yeah. Met Mr. Buiten de Lijntjes zet een Nederlandstalige groep eindelijk nog eens een rocknummer met ballen neer."

Discography

 
 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!