Gypsy Soul, Calexico

Tigre Blanco

Tigre Blanco makes sweltering songs, where americana, film music, gypsy and soul are forming an alliance. Music that sounds like the soundtrack of a new ‘paella-western’ from Tarantino: dark gypsy soul with a raw twist. Tigre Blanco is compelling, grand and ominous. Tragedy is constantly lurking and you imagine yourself unmistakable in the thirsty environment of a smoky nightclub where you sell your soul to the devil. And so the wistful americana and typical calexico sounds are no longer reserved for sweaty Americans on the Mexican border!

Information

Members

Quintijn Lohman: guitar, vocals
Katrien van de Camp: vocals
Hansz Deijnen: cajon, percussion
Martijn Maas: bass
Twan van Gerven: lead guitar

Links

www.tigreblanco.nl
www.facebook.com/TIGREBLANCOPAGE
www.youtube.com/user/gigantetigreblanco
itunes.apple.com/nl/artist/tigre-blanco/id475848494
open.spotify.com/artist/5c6U9M38DQOFWWEoGvUDq2

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

20 May 2016, 12:15
VUB, Brussels Jazz Marathon, Brussel

20 May 2016, 21:00
Brewdog, Brussels Jazz Marathon, Brussel

02 Oct 2015
Parktheater, Eindhoven, Netherlands

27 Sep 2015
Le Montmartre, Brussel

05 Aug 2015, 23:00
Fonnefeesten, Lokeren

19 Jun 2015
Cafe de Nieuwe Anita, Amsterdam, Netherlands

30 May 2015
Theatre Stavangeren, Stavanger, Norway

29 May 2015
Theatre Stavangeren, Stavanger, Norway

25 Apr 2015
City of Hamont, Hamont

21 Feb 2015
Blue Collar Theater, Eindhoven, Netherlands

 

Show all past concerts...

Video

Discography

Quotes

Willem Swinkels
review Light Up The Fire, Festivalinfo

"In 2015 gaat er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Tarantino-film uitkomen. Deze film draagt de titel The HateFul Eight en is een soort western van de hand van de meester. De soundtrack van die film ligt in feite nu al op de plank en is gemaakt door Tigre Blanco. Het is begrijpelijk dat deze Nederlanders niet te hoog van de toren blazen, maar bij deze kan de volgende boodschap naar zowel Tigre Blanco als Quentin Tarantino worden uitgesproken: bel elkaar eens. Mail, fax of neem op een andere manier contact op, want dit is de perfecte combinatie. De trage, lome muziek van Tigre Blanco, de dreigende beelden van Tarantino. Zelden lag een (nog) niet gemaakte combinatie zo voor de hand. Zelden ook heb ik zo genoten van een album gedragen door gitaren."

Thijs Portz
review Light Up The Fire, VPRO 3voor12

"Trieste Americana, flamenco, blues en het typische Calexico-geluid komen allemaal aan bod en tonen aan dat Tigre Blanco zijn klassiekers kent. En niet alleen kent, maar ook geheel eigen heeft weten te maken. Meeslepend, groots, onheilspellend. Het brengt het gevoel van zweet onder de brandende zon weer terug."

Thijs Portz
VPRO 3voor12

"Je wordt zwetend wakker op de vieze lakens van een bed in een onbestemd motel. De TV staat aan, de ventilator is kapot. Je kijkt om je heen en ontwaart de contouren van een met drank en drugs overladen nacht. Op weg naar de badkamer om wat water te drinken, kom je erachter dat de hoer van vannacht je geweer en al je geld, dat je gewonnen had met poker, meegenomen heeft. Milde paniek. Je moet hier zo snel mogelijk weg, ongezien. Op naar het volgende gehucht, op zoek naar geld en geluk. Dat is ongeveer het verhaal van de muziek die het Eindhovense Tigre Blanco maakt. Die laveert mooi tussen roots, gypsy en soul. Cajon, bas, shakers en akoestische gitaren, meer hebben de Eindhovense gypsies niet nodig om de aandacht te trekken. Het imponerende stemgeluid van de frontman is daar ongetwijfeld debet aan. Hij dendert en gromt."

File Under
 

"De weemoedige klinkende Americana en het typische Calexico geluid zijn allang niet meer voorbehouden aan wat zweterige Amerikanen aan de Mexicaanse grens."

Niels Steeghs
Kindamuzik

"Duisternis en tragisch onheil liggen constant op de loer met een knipoog naar de excentrieke types die een gemiddelde Tarantino rijk is. Je waant je voor even onmiskenbaar in de dorstige omgeving van een zweterige en rokerige duistere nachtclub. Ergens waar het zand de godganse dag heeft gebrand en de flessen whisky niet aan te slepen zijn."

 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!