Singer-songwriter, Indie

Slow Pilot

Het debuut van Slow Pilot is allesbehalve een eerste kennismaking. De stem van frontman Pieter Peirsman klinkt waarschijnlijk bekend in de oren: sinds 2016 is hij de eerste mannelijke stem van Hooverphonic. Twee jaar eerder maakte hij zijn televisiedebuut in ‘De beste singer-songwriter van Vlaanderen’ op Vier, waarna hij op sleeptouw werd genomen door K’s Choice (radio 1-sessies) en Jef Neve (Café Corsari).

Via Jef Neve kwam Pieter in contact met Jasper Maekelberg (Faces On TV, Warhaus). Het klikte, en Jasper werd ingelijfd als producer. Het album werd opgenomen in de Brusselse ICP-studio’s, het ideale decor voor de warme weemoed die in elk nummer naar binnen sluipt. Achteraf leende Pieter zestien strijkers uit het orkest van Hooverphonic en voegde deze met veel zorg toe aan een aantal nummers, waaronder titelnummer ‘Gentle Intruder’ dat ondertussen door Radio 1 werd opgepikt.

Slow Pilot heeft zijn tijd genomen voor dit debuut, en dat hoor je. De van nature energieke frontman werkte nauwgezet en geduldig elk nummer uit. Wars van trends of hypes ademt het album op die manier een tijdloos karakter uit. Er werd vakkundig aan elk nummer geschaafd, zonder daarbij alle splinters weg te halen. Zeker live kan het er stevig aan toe gaan.

‘Gentle Intruder’ werd in maart 2018 uitgebracht via Starman Records, al jaren een kwaliteitslabel voor Belgische muziek (zie Mauro, Pascal Deweze, Stef Kamil Carlens).

Information

Members

Pieter Peirsman: zang, gitaar (Hooverphonic)
Sebastian Leye: gitaar (Delvis)
Maarten Van Mieghem: bas, backing vocals (Yevgueni)
Laurens Dierickx: toetsen (Delvis)
Jordi Geuens: drums (Selah Sue)

Links

vi.be/slowpilot
www.facebook.com/pg/slowpilotband
www.instagram.com/slow_pilot/
twitter.com/Slow_Pilot
www.youtube.com/channel/UC776JOzVbG0rTQhI41e6h5A
open.spotify.com/track/0kW7TJAppoEUv82VtJS7ac
itunes.apple.com/be/album/anyone/1327371296

Downloads
Rider on request

Sound

Video

Quotes

Snoozecontrol

"Slow Pilot bewijst vooral een veelzijdige band te zijn, die zowel in intieme sferen je kan bedwelmen als zorgen voor een wervelend feestje op een volle festivalweide."

Damusic

"Slow Pilot toch een echte rocker."

 

Luminous Dash

"Stuk voor stuk zijn het allemaal mooie nummers op deze schijf. Soms ontroerend, soms catchy, soms ingetogen dan weer uitbundig, pareltjes met fantastische arrangementen. Uitschieters? Moeilijk te zeggen want ieder nummer is zo straf, eigenlijk vind je hier 10 singles op dit album. Dit is werkelijk een debuut om in te kaderen!"

Snoozecontrol

"Gentle Intruder is vooral een gevarieerde klasse schijf geworden, waar getalenteerde muzikanten hun krachten bundelen om het perfecte product af te leveren. Eén advies: laat u bij het beluisteren van deze schijf vooral wegdrijven over het bijzonder aanstekelijke en weemoedig klankenbord dat Slow Pilot aanbiedt."

Musiczine

"'Gentle Intruder' maakt zijn naam helemaal waar. Deze tijdloze popmuziek slaat je niet in één keer knock out, maar sluipt heel gewiekst, op kousenvoeten, binnen in je wereld. Slow Pilot verstaat als geen ander de kunst om luisteraars te laten genieten zonder dat die het zelf beseffen."

Written In Music

"Bij meerdere luisterbeurten valt op hoezeer de songs in elkaar haken. De groep varieert, maar tracht tezelfdertijd een samenhang te behouden. Dat alles maakt van Gentle Intruder een album waarop de eigen sterktes (stem, composities, productie, artwork..) prominent aan bod komen."

Cutting Edge

"Wellicht spreken de klassieke songstructuren, de input van The Belgian Sessions Orchestra onder leiding van Cédric Murath en de sterke stem van Pieter Peirsman de heren programmatoren wel aan. Slow Pilot verstaat immers de kunst om modern te klinken en tegelijk het verleden te omarmen."

Annemiekes A-Lijst, NPO Radio 2

"Een nieuwe A-Plaat en ik word hier echt ZO blij van! 'Anyone' van Slow Pilot!"

Concertmonkey

"Een fijn debuut van een straffe band die zeker een vaste stek verdient in het Belgische muzieklandschap."

Damusic

"Slow Pilot levert tien hartverwarmende nummers af, goed voor ruim een half uur luisterplezier. 'Gentle Intruder' is dan ook een meer dan degelijke debuutplaat."

Luminous Dash

"Slow Pilot laat live hun tanden zien. Stevig gitaarwerk en drums die veel prominenter aanwezig zijn zorgden ervoor dat we ze live beter vonden dan op plaat."

Damusic

"Dat Peirsman goede songs kan schrijven, is algemeen bekend. Zijn songs zijn warm, soms ingetogen, soms steven, maar altijd heel persoonlijk en universeel tegelijk. En Slow Pilot zit vol rasmuzikanten die zijn schrijfsels tot leven brengen."

Newsmonkey

"Pieter Peirsman van de Band Slow Pilot toerde verleden jaar nog in het voorprogramma van K's Choice en toen al bleek dat hij een geweldige stem heeft."

Luminous Dash

"Pieter Peirsman kennen we als zanger/gitarist die bij de live band van Hooverphonic de sterren van de hemel zingt/speelt, hij speelt ook bij Walrus waar hij backings en gitaar speelt en zingt ook nog bij de Jeff Buckley tributeband Mississippi Swimmers. Maar Pieter heeft nog zijn eigen band Slow Pilot en die hebben net een contract getekend met Starman Records, dus dat word iets om naar uit te kijken."

Concerts-Review

"Il ne manque ni d'humour, ni de sens de la communication, ni de charisme, Pii Pii, le public l'a à la bonne et applaudit chaleureusement le mélodieux sifflement achevant cette chouette mélodie."

Snoozecontrol

"Slow Pilot, de band rond Pieter Peirsman, die als singer-songwriter talent hoge ogen gooit, verzorgde het voorprogramma met een heel gedreven set. Waaruit vooral zijn zangtalent enorm naar voorkwam, de jongeman had een begenadigde gitarist mee maar bleek zelf ook een potje gitaar/piano te kunnen spelen."

Damusic

"Vanaf het moment dat hij voor het tweede nummer de piano wisselde voor de gitaar, gebeurde er iets. Het publiek klapte meteen mee en drukte zo de Waaslanders aan het Westvlaamse hart. Dik terecht ook, want Peirsman kan geweldig zingen, zijn band speelt strak en heeft goede songs, luister maar eens naar 'The Lonely Ones'. Deze piloot zou wel eens een hoge vlucht kunnen nemen."

Sarah Bettens, K's Choice

"Ik hoop dat we met K's Choice ooit eens in uw voorprogramma mogen spelen."

Stijn Meuris

"Ik zie dit over 2 jaar op Werchter of Pukkelpop staan!"

Jef Neve

"Prachtige songs, mooie teksten en Jeff Buckley als inspiratiebron: I'm in!""

Discography

 
 

Pictures


Please credit the photographer.