New Wave, Postpunk

Roza Parks

Roza Parks. De meest verwavede band ten oosten van Londen.
De make-up laten we over aan Robert Smith, maar de wazige gitaren, maniakale drums en strakke bassen zorgen zonder mankeren voor een donker feestje.
Staar naar uw schoenen en drone mee op de grootstedelijke new wave van Roza Parks. Na hun eerste full cd komen ze opnieuw met een straffe EP uit de hoek.
Opnieuw zat Mario Goossens (Triggerfinger) achter de knoppen...
Opnieuw zal u uw zwarte frak uit de kast willen halen...

Video

Quotes

Wouter Jaques
Cutting Edge

"Rosa Parks werd beroemd toen ze midden jaren '50 haar stoeltje in de bus niet wou afstaan aan een blanke. Haar muzikale wedergeboorte wist nu amper van stilzitten gedurende de energieke, strakke en feilloze show. Net als referentie Sonic Youth werden op een postrockbasis stevige gitaarmuren opgetrokken en versierd met de snedigste zanglijnen."

Didier Becu, Luminous Dash
Review Sound Of a City

"De jaren 80, een tijdperk vol prachtige, vooral duistere muziek. Mits wat vindingrijkheid kan je er iets nieuws mee doen en dat heeft Roza Parks uit Peer maar al te goed begrepen. Het is altijd zo geweest, en wellicht zal het altijd zo blijven, maar voor de betere muziek met een donker kantje ben je in Limburg aan de juiste deurbel."

Bart Teunis
Maxazine

"Roza Parks laat een opvallend volwassen en compleet geluid horen dat goed in elkaar gestoken is. Puur en niet te rauw, melodieus met op de juiste moment rauwe emotie. Kortom een band waar we nog hopelijk nog meer van mogen horen. Opvallend was wel dat er vanuit de muziekscene in Belgie veel belangstelling voor het optreden bestond, dus wie weet een band die op Pinkpop absoluut niet mis zou staan en velen zou verbazen."

Humo
Rock Rally

"Roza Parks beet de spits af, en was vanaf de eerste noot spannend. Ik moest aan Fugazi denken: geen posterboys, en beuken met de middelen die ze hebben. Aanleggen, mikken, en de trekker overhalen."

Rootstime
Review Eleven Is Nine

"Met deze stevig rockende debuutplaat zal dit kwartet zich in eerste instantie op de muzikale landkaart plaatsen om daarna stap voor stap de wereld proberen te veroveren."

Peter Lissens, Damusic
Review Eleven Is Nine

"‘Eleven is Nine’ is een teletijdmachine van een plaat die je hart naar de eighties, je hersenen naar de nineties en de rest van je lijf naar de jaren 2000 flitst. Een doorleefd eerbetoon aan de tijd dat muziekprogramma’s Duitse (!) titels als ‘Götterdammerung’ hadden en festivals als ‘Futurama’ of Seaside voor de eeuwigheid bestemd leken. Niet dus. Maar gelukkig is er Roza Parks, met een heerlijk plaatje: ‘Eleven is Nine’."

Rif Raf
Review Eleven Is Nine

"Limburgers en postrock, het is vaker een winnende combinatie gebleken. Laat ons alleen maar denken aan Reiziger en al zijn spin-offs, want dit is eigenlijk nog het meest waar Roza Parks naar knipoogt. Lekker dissonant af en toe, lekker anthemisch op andere momenten, het quiet-loud-spelletje goed onder de knie hebben, en gewoon ongecompliceerd gaan. Dat zijn de ingrediënten voor een winner. Roza Parks, uiteraard niet de dame van de bus, zijn vier Peerse gasten die al eens graag een paar muzikale muilperen uitdelen. Die kwistig strooien met delay, holle en uitwaaierende gitaren, niet-evidente maar ultrastrakke drumpartijen en vooral, lekker interessante songs! Goei poeier zegt men ginder, wij beamen!"

Rif Raf
Review Eleven Is Nine

"Eleven Is Nine s'achève sur une note électro-rock façon Foals d'autant plus réussie qu'elle a la bonne idée d'être la seule de l'album. Epaulés par Mario Goossens (Triggerfinger, Steak Number 8) et Greg Gordon (Wolfmother, Slayer, etc.), ces limbourgeois ouvrent avec talent une voie peu explorée par leurs compatriotes. Une vraie révélation."

Indiestyle
Review Eleven Is Nine

"Als het op hoogstaand muzikaal talent aankomt kan België op beide oren slapen. Het welklinkende talent van eigen bodem is een snoepdoos vol lekkers, en Roza Parks is een in glimmende folie gewikkelde bonbon die smelt op de tong en een explosie van oude en nieuwe smaken teweegbrengt. Deze band klinkt rauw en authentiek, zoals The Red Hot Chili Peppers in hun beginjaren. Een Limburgs snoepje vol melancholie dat in de smaak valt, we mogen er trots op zijn."

Gazet Van Antwerpen
Review Eleven Is Nine

"Doorwrochte songs met postpunk- en new wave-echo's, die weliswaar iets minder donker klinken dan de blauwdruk ervan (Joy Division, The Sound, The Cure,...) doet vermoeden. Dat gouwgenoot Stijn Meuris - notoir liefhebber van zwart - al fan is en de groep als voorprogramma mee op sleeptouw heeft genomen, hoeft niet te verwonderen. Een bescheiden revelatie!"

Chandra Rowe
Musiczine

"Roza Parks brengt noise op een uiterst genietbare manier en wat ons betreft mag het optreden nog lang doorgaan. Tijdens het optreden is het dan ook nooit zoeken naar een hoogtepunt, Roza Parks is heerlijk buitenaardse seks met alleen maar hoogtepunten."

Stijn Meuris
Humo, eindejaarsvragen

"Wat vindt u de beste cd van 2016?
'Reflektor' van Arcade Fire en 'Eleven Is Nine' van Roza Parks."

Discography

 
 

Pictures


Please credit the photographer.