Indie, Americana

Wilderwolves

Huilende wolven bijten wel

“Het is van de moetes”, zo stelt wilderwolves’ Rob Eelen het. Zijn muziek voert van grote naar dagelijkse gevoelens, waarbij buikgevoel op de eerste plaats komt. Niet per sé een nieuw geluid, maar des te meer een stem van deze tijd, zonder sloganeske waarheden, maar instinctieve nagels op de kop.

Op zijn vijftiende brengen de platen van Will Oldhams Palace Music hem op ideeën. Die man kan, zonder elke noot helemaal strak te hebben, een onvervalste vervoering brengen. Het drijft Rob Eelen, de schrijver-zanger-gitarist-drummer achter wilderwolves, tot het bezielen van zijn eerste Indie fourtrack opnames. Met de jaren neemt hij ook de Americana van Jeff Tweedy, Matthew Ward en Howe Gelb gretig op in zijn klanken.

Eelens hoofd vult zich met bedenkingen, flarden conversaties, beelden… Indrukken die voor speelman Eelen altijd klanken worden. Het ritme bepaalt zijn woorden en ordent zijn denkbeelden tot originele, inzichtelijke bespiegelingen. Het is deze synesthesie die zijn muziek zo interessant maakt. Geen uitgedachte stramienen, eerder meanderende denkpistes. Nooit pretentieus.

Eelens sound is waarachtig en emotioneel ongezouten. Zijn titelloze debuutalbum voert je op een tocht met melancholische songs, sober en eerlijk, die toch vaak onverwacht scherp uithalen. Met geluiden als hersenspinsels en een DIY attitude moest Eelen wel de meeste instrumenten op zijn eerste plaat voor eigen rekening nemen.

Voor de opnames kon hij op de hulp van Geert van Bever en enkele muzikale vrienden rekenen. Het album wordt uitgebracht bij Jezus Factory. Live wordt wilderwolves een kwintet met Thomas Noppe (Ow, Gore Slut), Alex Van Herk (Angels Die Hard), Aarn Van Severen (Strumpets) en Alain Rylant (Maxon Blewit, Eriksson/Delcroix). Rob Eelen drumt ook bij Angels Die Hard en Strumpets.

Information

Members

Rob Eelen: gitaar, zang (Angels Die Hard, Strumpets, Black Denver)
Thomas Noppe: gitaar (Angels Die Hard, Strumpets, Gore Slut)
Alex Van Herk: gitaar (Angels Die Hard, Strumpets, Black Denver)
Aarn Van Severen: bas (Strumpets, Black Denver)
Alain Rylant: drums (Maxon Blewit, Eriksson/Delcroix)

Links

www.facebook.com/wilderwolvesmusic
beta.vi.be/wilderwolves
wilderwolves.bandcamp.com

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

14 Feb 2016, 15:00
Stinstage, Leiesessies, Geluwe

02 Apr 2015, 21:00
Tsjaplin, Deurne

27 Feb 2015
Café Zeezicht, Antwerpen

03 Feb 2015
Stinstage, Avenue De Polka, Wevelgem

15 Nov 2014
Tournée Générale, Cultuurcafé Ter Vesten, Beveren

26 Jul 2014
Wisselfeesten, Kasterlee

29 May 2014
Waterputfestival, Lichtaart

10 Mar 2014
Chatleroi, Antwerpen

02 Mar 2014
Base Alpha Gallery, Antwerpen

17 Jan 2014
Café In Den Drietip, Tielen

 

Show all past concerts...

Video

 
 

Discography

 
 

Quotes

 

Bjorn Eriksson
Eriksson Delcroix

"Alleen op de baan, gevaarlijke manoeuvres, roekeloos rijgedrag omdat ik net niet bij het cd-mapje geraak, als ik het dan heb doe ik altijd hetzelfde; blindelings een cd kiezen... en als dan broeierige klanken, kabbelende pedalsteels en echo’s van giant sand hoor, grijns ik breed. Ja ik ben nu eenmaal een americana freak... bij track 7 neem ik mijn smartphone om te kijken wanneer ze eens live spelen, deze wilderwolves... damn, politie...”

 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!