Jazz

Toni Mora Quartet

De Madrileense Toni Mora starte zijn muzikale carriere op tienjarige leeftijd in het Conservatorium Reina Sofía te Madrid. Volgend op zijn studies klassieke gitaar leert hij Jazz met een privé leraar. In 2004 ontvangt Toni een studiebeurs voor Nederland, waar hij een 4 jaar Bacheloropleiding in Jazz Guitar Performance en -Onderwijs aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS) afronde met een cijfer van 9,5. Daar had hij de kans om deel te nemen aan Masterclasses met enkele van de beste muzikanten in de Jazz World zoals Kurt Rosenwinkel, John Scofield, Richard Bona, Mike Stern, Jonathan Kreisberg, Jeff Ballard, enz. In die jaren heeft hij aan verschillende projecten gewerkt, en gespeeld met muzikanten zoals Hans Van Osterhout, Miguel Rodriguez, Marc Cuevas, Tomás Merlo, Ander García, Gianni Gagliardi, Paco Perera, Santi Colomer, David Gonzalez, Juan Galiardo, Manuel Perfumo, Arturo Serra, Tito Alcedo, Pepa Niebla, Jimmy Weinstein José Manuel León, David León, Tuur Moens, Sotirys Dnouvas in clubs en festivals in Nederland, Spanje, Frankrijk, Luxemburg en Slovenië, waaronder het North Sea Jazz Festival waar hij speelde met de Big Band van Bobby Sanabria.

Toni Mora heeft ook deelgenomen aan verschillende albums als sideman zoals het Lovro Ravbar's album "Rush Hour", Kim Joonghyuk "Time Remembered" en Maria Cavaes "My Self", waar hij ook als Composer en Arrangeur gewerkt heeft. In 2014 verhuisde hij naar Brussel, waar hij met onderscheiding een masteropleiding Jazzgitaar aan het Koninklijk Conservatorium heeft afgerond.

Sindsdien is hij een actieve muzikant van de Brusselse Jazzscène waar hij zijn eigen Quartet leidt en samenwerkt met muzikanten zoals Pit Dahm, Boris Schmidt, Vincent Thekal, Alex Gilson, Armando Luongo, Filippo Bianchini, Marco Bardoscia, Maayan Smith Daniele Cappuchi, Victor Foulon, Hendrik Lasure, Daniel Jonkers, Baptiste Dolt, Garif Telzhanov, Michel Vrijdag, Kris Duerinckx, Pepa Niebla, onder andere.

Na de vele samenwerkingen, focust hij zich nu op zijn Toni Mora Quartet, en heeft hij zijn eerste, onlangs opgenomen, album "Beyond Words" klaar, uitgebracht onder het label "Unit Records".

in samenwerking met

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

No past concerts

Video

Discography

 
 
 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!