Harmonica Blues

Steven Troch Band

Hohner ambassadeur Steven Troch is een muzikaal polyglot, hij zingt zoals hij het meent, blaast badass-harmonica en schrijft zijn eigen songs. Deze winnaar van twee internationale harmonica wedstrijden haalt zijn inspiratie van de oude bluesmasters en muzikanten zoals Gary Primich, William Clarke, Steve Baker en Joe Filisko. Steven omhelst de opwindende akoestische en versterkte bluessounds van Chicago en combineert ze met verschillende invloeden waar hij altijd nog een persoonlijke touch aan toevoegd. Hij verbaasde critici en publiek met zijn rechttoe rechtaan muziek en wordt opgemerkt voor zijn eigen interpretaties van bluesmateriaal. Hij heeft verschillende internationale artiesten begeleid (Gene Taylor, Ina Forsman, Rene Trossman, Roland, James Harman, Bill Sheffield, enz.) en speelde harmonica op meer dan 15 albums.

Steven Troch werd in zijn late tienerjaren door de blues "besmet" en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een schitterende traditionele bluesharp-speler met een extra dosis originaliteit. Het zou echter een groot onrecht zijn om hem enkel als een goede harmonica speler te bestempelen, Steven is ook een volwaardige vocalist en originele songwriter.

Hij heeft zich omringd met een zeer getalenteerd en ervaren kliek muzikanten. "Top Notch" gitaarspeler "Little Steve" Van Der Nat, powerhouse Liesbeth Sprangers met een metronomieke bas en no-nonsense drummer King Berik brengen u een fijne mix van blues en roots. In hun muziek hoort u de ruwe hardheid en het wrede onheil van het hedendaagse leven, maar ook wilde en pakkende ritmes die hoop en hartzeer uit het verleden oproepen. Een solide 4-delige band die scherpkantige traditionele blues speelt, belegd met zielsvermoedende overtuiging.

"Steven Troch Band" is zonder twijfel één van de fijnste bands die enkele van de beste hedendaagse en vintage style blues speelt die je vandaag in Europa kan horen.

Information

Members

Steven Troch: zang, harmonica
Little Steve Van Der Nat: gitaar
Liesbeth Sprangers: bas
King Berik Heirman: drums

Links

www.steventroch.com
vi.be/steventrochband
www.facebook.com/steventrochharmonica/
www.youtube.com/channel/UCozGgAEY3XMCFgxT74AY0Gg
itunes.apple.com/be/artist/steven-troch/id1062807545
open.spotify.com/artist/00WlDcQ3a6P7qhsoE8fAF8

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Video

Quotes

Mark Hummel
Grammy nominated, Blues Music Award winning harmonica player

"He's got the VIBE! Normally It takes years to get that but Troch seems to have been born with that original inner voice."

Joe Filisko
Masterplayer & Custom harmonica pioneer

"BADASS!!"

Rick Estrin
Blues Music Award winner 2013 "Best Harmonica"

"I really dig the fact that Troch appreciates the value of occasional "ugly" in the right spot."

Rainey Wetnight, Blues Blast Magazine
Review Nice 'n' Greasy

"On his latest award-worthy album "Nice 'N' Greasy" Troch presents all prove that he and his band are "Top Chefs" of contemporary and traditional harmonica blues. Pairing meaty harmonica with saucy vocals, bold bass, and guitar that glides down like a tasty pair of "sliders", this is just the ticket for anyone who wants a twelve-dish original smorgasbord with classic style."

Ryan Lovano
About Blues

"Steven Troch's totally controls this small instrument. Hitting every note with precision and punch combined with a strong sense of swing."

Winus, Jazzepoes
Review Nice 'n' Greasy

"Steven levert met de recente "Nice 'n' Greasy" mogelijks al meteen de beste Belgische bluesplaat van het jaar af!"

Ron Bulters, Festival Info
Review Nice 'n' Greasy

"De lovende woorden van Mark Hummel over het harmonicaspel zijn volledig terecht. Wat dat betreft maakt Nice 'n' Greasy net zo veel indruk als destijds King King van de Red Devils op mij maakte: vernieuwend is het geenszins maar daarom luistert het nog niet minder lekker weg."

Marcie, Rootstime
Review Nice 'n' Greasy

"Zoals Steven Troch op zijn Hohner harmonica's soepel weet te variëren legt hij eenzelfde passie aan de dag als Walter Horton of Little Walter."

Freddie, Rootsville
Review Nice 'n' Greasy

"Deze Nice 'n Greasy is een statement van één van onze beste bluesharpers die ons landje rijk is en mocht hij vroeger hebben geleefd zou ook hij ongetwijfeld bij Muddy Waters aan de bak zijn gekomen."

Paul Scholman, Blues Magazine
Review Nice 'n' Greasy

"2016 Is nog maar pas begonnen, maar deze plaat komt hoog in de internationale blueslijstjes terecht."

Wil Wijnhoven, Bluesbreeker
Review Nice 'n' Greasy

"Chapeau voor dit grandioze album met een rijke schakering aan muzikale stijlen maar bovenal het niveau van het harpspel is noemenswaardig."

Dirk Föhrs, Bluesnews
Review Nice 'n' Greasy

"Bei dessen Harmonikaspiel gehen beide Daumen steil nach oben. Eine dicke Empfehlung für Nice 'n' Greasy, an dem es rein gar nichts auszusetzen gibt."

Peter Urbanus, Written in Music
Review Nice 'n' Greasy

"Mooi ook dat Troch zich nergens laat verleiden tot spierballenspel en vertoon van kunnen. Echte muzikanten kennen de kunst van het weglaten."

Lambert Smits, Keys & Chords
Review Nice 'n' Greasy

"Met "Nice 'n' Greasy" positioneert Steven Troch zich niet enkel bij 's werelds beste mondharmonicaspelers, maar ook bij de beste songschrijvers in het genre, zowel wat melodie als tekst betreft."

Beale Street
Review Nice 'n' Greasy

"De goede verstaander heeft begrepen dat Steven Troch met Nice 'N' Greasy kwaliteit aflevert."

Eric Campfens, Blueszine
Review Nice 'n' Greasy

"De nummers zijn stuk voor stuk van eenzaam grote klasse. Heel knap om een album af te leveren dat van deze constante kwaliteit is. Troch is in staat om door zijn kwaliteiten als songwriter en harmonicaspeler het album naar een bijzonder hoog niveau te tillen. Een absoluut topalbum, meer hoef ik er niet over te zeggen."

Theo Volk, Johnny's Garden
Review Nice 'n' Greasy

"Het luisteren naar Nice 'n' Greasy is een zeer aangename bezigheid, die ik je zeer kan aanbevelen!"

Freddie, Rootsville
Review Nice 'n' Greasy

"Deze Nice 'n Greasy is een statement van één van onze beste bluesharpers die ons landje rijk is en mocht hij vroeger hebben geleefd zou ook hij ongetwijfeld bij Muddy Waters aan de bak zijn gekomen."

Wil Wijnhoven, Bluesbreeker
Review Moulin Blues

"Steven Troch Band, met in hun midden Little Steve, is gewoon een superband die de blues alle eer aan doet."

Franky Bruneel, Back To The Roots
Review Duvel Blues

"Steven is, en daarmee zal zo ongeveer elke blues- en harmonicaliefhebber het wel eens zijn, een schitterend harpspeler."

Peter Lissens, Damusic
Review Duvel Blues

"Duvel Blues ne pouvait rêver de meilleur apéritif !"

Discography

 
 
 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!