Senegalesian Desertblues

Doylu

Move over Tinariwen, Vieux Farka Touré & Boubacar Traoré, here comes Doylu. Wase woestijnblues uit Sint-Niklaas. Doylu teert op de nostalgische hersenspinsels van de Senegalese singer-songwriter en notoire wereldburger Pathé Thiam, en de spitsvondige melancholie van multi-instrumentalist Koen De Gendt. Sénégal à l’heure Belge! Je hoeft het Wolof niet machtig te zijn om deze indringende muziek te lezen. Pathé Thiam brengt zijn grote verhalen met een imposant stemtimbre. Gelukkig verzachten de frêle sirenes Kimberly Dhondt en Inneke Van De Velde de gemoederen en zet de ritmesectie (Mathias Van Gasse en Steven Meuleman) zich fel af tegen elke ontluikende meligheid. Even afdwalen met Doylu... Heerlijk!

Information

Members

Pathé Thiam: stem
Koen De Gendt: gitaar (Pauwel de Meyer, Harehaas, Monster Youth, Charlie Jones Big Band)
Mathias Van Gasse: bas
Vincent Brijs: sax
Michiel De Malsche: toetsen (Savanna Station)
Steven Meuleman: drum (Monster Youth)
Kimberly Dhondt: stem (Hooverphonic, Maanzaad)
Inne Van De Velde: toetsen, stem (Maanzaad)

Links

vi.be/doylu
soundcloud.com/doylu
www.facebook.com/DOYLU-292163137497234/

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Sound

Quotes

Stoemp
Brusselse Café Concerten

"Doylu verscheen op onze radar door de deelname aan Humo's Rockrally. Tussen de honderd geselecteerden, was dit een opvallende naam, want in tegenstelling tot de meesten, speelde deze band geen pop, rock of indie. De basis van deze band ligt in Senegal, het geboorteland van zanger Pathé Thiam. Hij bracht de woestijnblues mee, en de Belgische muzikanten die hij hier ontmoette, voegden er op hun beurt een scheut westerse pop en rock aan toe. Het resultaat is een ware kruisbestuiving, een feest met een indrukwekkende frontman en een strakke begeleidingsband."

Humo's Rock Rally
De mening van de jury

"De backings deed sommige juryleden aan Laïs denken, de ritmesectie hield de zaak tight en op dreef, de gitarist deed bij momenten aan Frank Zappa denken, en Pathé, die kon zingen. Zijn prestatie was er alvast één om trots op te zijn."

De Casino
Sint Niklaas

"Ontstaan tijdens zwoele jamsessies in de krochten van de Sint-Niklase muziekscene, voortbordurend op de Afrikaanse traditionals van de Senegalese Blueszanger Pathé Thiam en uitgebreid met een bataljon oerdegelijke musici is Doylu tot op heden een goed bewaard geheim."

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!